Af

Thilde Asmussen

Mit navn er Thilde og til dagligt læser jeg mellemøstens sprog og samfund på Københavns Universitet.

Forårssemesteret 2020 tilbringer jeg i byen Birkat Al Mouz i Oman og når jeg til sommer rejser tilbage til DK, vil mit arabiske forhåbentligt være så godt, at der ikke vil være et øje tørt.

 

Dejligt, lige hvad verden har brug for – en daddelsælger!” udbrød et perifert familiemedlem ironisk, da jeg fortalte, at jeg var startet på Mellemøstens sprog og samfund på Københavns Universitet. Om jeg skal bruge min uddannelse på at handle små, tørrede frugter, vil jeg ikke afvise, omend det ikke umiddelbart er den karriere, jeg går efter. Mere om det en anden gang.

Som navnet afslører, fylder sprog – i mit tilfælde arabisk – en stor del af uddannelsen. Og det er svært! Man læser fra højre mod venstre, bruger et andet alfabet, for slet ikke at snakke om grammatikken.. Men som man siger: Når bjerget ikke kommer til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget.
Med andre ord er jeg rejst til det lykkelige Arabien!

Oman er måske for nogen bedst kendt som stedet, Anders Agger for nyligt besøgte i den bedste sendetid og den manglende opmærksomhed på sultanatet skyldes formentlig de mere udfordret nabolande.

Ligesom Agger og co. er jeg også taget til Oman. Jeg ankom for en uge siden og skal de næste fem måneder studere arabisk på universitetet i byen Nizwa sammen er med fire medstuderende fra København.

Derfor vil jeg de kommende måneder opdatere herinde fra studielivet i Oman.

/Thilde Asmussen

1 kommentar til “Assalamu alaikum, velkommen til Oman”

  1. Lene Sjöberg skriver:

    Kære Thilde
    Rigtig god tur, glæder mig til at læse din blog og blive lidt klogere på landet
    Bedste hilsner
    Lene

Skriv en kommentar