Af

Knud Bentholm

Jeg hedder Knud er 47 år, bor i Båring ved Middelfart, er ambulance-redder og er blevet tilknyttet et udviklingsprojekt i Tanzania gennem foreningen ”Redder af verden” (RAV) RAV, er en non profit organisation, uden politisk tilknytning. Foreningens formål er bla.: Samarbejde med andre lande, fortrinsvis udviklingslande. Støtte til at opbygge ambulance, brand og redningstjenester med viden og undervisning, herunder optimering af arbejdsvilkårene for redningspersonaler.

Så er vi på 2. Dagen i Arusha, og her er lige dårlig wifi så historierne er små herfra.

Men vi fik afsluttet vores arbejde i Masai- land, de cr så seje vores kursister og alle bestod. Der blev holdt en stor ceremoni hvor mange “pinger”kom og holdt taler. Så slagtede de et par geder og så fik vi stegt ged og potensfremmende blod og gedemælkedrik….øh nej tak

Nu er vi landet i storbyen, stemningen er anderledes, her er mere beskidt og de glade smil er færrer.

Vi underviser her politi, sygeplejersker, og ambulance folk og et par læger. Masaierne og chaufførerne er en del hurtigere til at lære nyt end dem vi underviser her, skønt dem her burde være uddannet, så der er nok at tage fat på, men det kommer til at lykkes 🙂

Vi har lånt lokaler af et privat firma til at undervise statens ansatte, han giver te og frokost til alle på kurset ganske gratis.

Ejeren af firmaet startede som gadefejer og har nu Tanzanias største safariselskab med ca. 200 biler og masser af ansatte.

Den danske kongefamilie og Obama kontakter denne herre når de vil til Tanzania 🙂

Jeg spurgte ham hvordan det var lykkes, at få så stort firma, og svaret var:

Helt tilbage fra han fejde gader gav han altid 2 ud af 10 tjente kroner til dem der har mindre, og de vil altid vende godt tilbage sagde han.

Derfor kan vi selvfølgelig også være hos den venlige mand, og hans firma hedder Bushbuck.

I morgen fortsætter undervisningen på livet løs.

Skriv en kommentar