Hej mit navne er Henriette. Det næste halve år har jeg skiftet Danmark ud med Californien, nærmere betegnet San Fransisco, i forbindelse med mit speciale i kriminologi. Kriminologi omhandler studiet af kriminalitet, normbrud og afvigelse i en samfundsmæssig kontekst samt de indsatser, der kan forebygge eller bekæmpe udviklingen af kriminalitet. Det er imidlertid ikke kriminaliteten i USA jeg har til hensigt, at undersøge men nærmere forestillingen om kriminaliteten. USA har længe været berygtet for sine uhyggelige kriminalitetsstatistikker, men inden for de sidste årtier har kriminaliteten i USA været dalende. Imidlertid ses der en kedelig tendens til at befolkningen i stigende grad er bekymrede for kriminalitet og føler sig utrygge. Jeg skal derfor undersøge, hvordan utrygheden eller den såkaldte “fear of crime” påvirker amerikanernes hverdagsrutiner, og hvordan trygheden kan øges ved hjælp af kontrolpolitiske initiativer, som eksempelvis problemorienteret politiarbejde og fysiske ændringer i boligområdet(øget belysning, oprydning mv.). Men nok om specialet.

image

Jeg vil de næste par måneder løbende berette om mine oplevelser og erfaringer med San Fransisco.

Jeg bor lidt uden for San Fransisco, sammen med min kæreste, i et lejlighedskompleks, som svarer til 90ernes Melrose Place. Pool, fitness, barbecue! Selvom San Fransisco generelt er meget mangfoldig, er her nu alligevel gennemført amerikansk! Små lave huse med Amerikanske flag, store biler (minimum 2) og mexicanske havemænd. Fortorvene får man lov at beholde for sig selv, og amerikanerne klør sig i håret, hvis man fortæller at man bare går til det nærmeste Mall! Cykler er også et sjældent syn – overraskende for en pige fra Aarhus- men biler vrimler der med. Det kan sagtens tage 1,3 time at køre 15-20 km i myldertid, men det synes ikke at gå amerikanerne på! Amerikanerne virker i det hele taget som et meget venligt og hjælpsomt folkefærd. Vores naboer har sponsoreret mad, køkkengrej, internet mv. ved ankomsten! Folk er hellere ikke blege for at bremse egne erinder for at vise en vildfaren på rette spor.

San Fransisco byder på bange spændende attraktioner, som Golde Gate, Alcatraz, Fishermans Warf med de søvnige søløver og de charmerende, og til tider udfordrende, bakkede tærent med gamle Victorianske huse.

image     image

Vejret er forresten lækkert. Omkring de 20 grader her i februar måned så jeg klager ikke!

  • “Have a good one”

Mange hilsener Henriette 🙂

1 kommentar til “Ankomst til SF”

  1. Middelfart Sparekasse skriver:

    Hej Henriette!
    Dejligt med en hilsen fra San Fransisco. Vi er glade for, at du er kommet godt frem og er faldet lidt til i det amerikanske. Vi glæder os til at følge dig og din hverdag i den fantastiske by, men også at følge dit arbejde omkring forebyggelse af “fear of crime”, som jo er en ret interessant psykologisk størrelse.
    Nyd varmen, herhjemme er vi visse dage stadig nede under frysepunktet, men solen er også fremme og giver tegn på at foråret er på vej…
    Hilsen Heidi 🙂

Skriv en kommentar