Tidligt mandag morgen d. 23 januar 2017 begyndte min rejse Grønland fra Københavns Lufthavn. Jeg rejste sammen med to medstuderende, som også er blevet optaget på Det Arktiske Semester i Sisimiut. Vi mellemlandede i Kangerlussuaq, som er en af Grønlands internationale lufthavne. Her steg vi ud af flyet og skulle gå et kort stykke ind til lufthavnens hovedbygning. Vi begyndte alle tre at hoste med det samme og fik is i øjenvipperne. Temperaturen i Kangerlussuaq var helt nede på -36 °C. Det var sjovt at opleve så ekstrem kulde, men vi var også meget glade for at termometret ”kun” målte -17 °C da vi ankom til den endelige destination: Sisimiut. Luften på Grønland er meget tør, hvilket gør at det ikke føles lige så slemt, som tilsvarende minusgrader ville føles i Danmark.

Vi er i alt 14 studerende der skal tage Det Arktiske Semester, og vi bor alle sammen på Apisseq kollegiet i Sisimiut. Den første uge af vores ophold på Grønland har vi haft et sikkerhedskursus. Vi har blandt andet fået undervisning i hvordan vi skal agere i nødsituationer, hvordan man planlægger ture ud i naturen og hvor meget respekt man skal have for naturens kræfter sammenlignet med hvad vi er vant til fra Danmark. Derudover har vi fået undervisning i at stå på langrendsski, køre snescooter og været på hike/campingtur et stykke uden for byen, hvor vi sov i telt, lavede bål og forsøgte at bygge en iglo, der desværre aldrig blev færdig.

Derudover har jeg allerede været ude og køre med hundeslæde (hvilket jeg kunne skrive en hel opdatering om) og vi har set nordlys. Her er fantastisk smukt og jeg føler meget beæret over at have muligheden for at studere her.

3 kommentarer til “Ankomst og første uge på Grønland”

 1. Helle Rømer skriver:

  Fantastiske billeder og spændende indlæg

 2. Torben T Møller skriver:

  Sikken en drømmestart på et forhåbentlig spændende semester! Dejlige billeder!

 3. Middelfart Sparekasse skriver:

  Hej Mette!
  Tusind tak for de første indlæg. Det ser helt ubeskriveligt ud på billederne. Og sikke mange indtryk og oplevelser du allerede har fået. Vi glæder os til at følge dine eventyr på Grønland.
  Hilsen Heidi, Middelfart Sparekasse

Skriv en kommentar