Bjørn Arvad Fogh
Af

Bjørn Arvad Fogh

Bjørn Arvad Fogh, 23 år, eventyrlystig, rejseglad og sporty. Til dagligt læser jeg en bachelor i Idræt & Sundhed med særlig fokus på innovation og entreprenørskab på Syddansk Universitet. Mit femte semester afvikler jeg i Rovaniemi, den administrative hovedby og handelscentrum i Finlands nordligste provins, Lapland.

Dagene flyver afsted, og livet i Nordlige Finland er godt. Når jeg bliver spurgt ind til Finland bruger jeg altid beskrivelsen – ’anderledes’. Noget af min hverdag har jeg taget med til Finland. Jeg er blevet en del af et lokalt fodboldhold, der svarer til Danmarksserien. Holdet hedder RoPo, som er en forkortelse af Rovaniemi boys (Oversat). Jeg fik tre kampe på mit finske CV og én scoring. Sæsonen sluttede allerede i midt oktober, da det blev koldt, og nu spiller vi futsal.

Temperaturen har længe være mere end -20 grader, og det har givet sine udfordringer. Jeg har fået frostbid på øret på en cykeltur, trods jeg havde hue på. Det har dog ikke skræmt mig, og jeg har da også fået vinterbadet. Det kombinerer jeg med saunaen i lejlighedskomplekset, hvor det også er muligt at møde andre studerende. Det er noget anderledes end et dyp i danske Lillebælt. Billedet nedenfor er taget efter en 3 kilometer cykeltur, og giver et meget godt indtryk af forholdene.

        

Det kolde vejr skaber derfor en meget anderledes hverdag. Mine tre første eksaminer er vel overstået, så når jeg ikke er i skole og spiller bold er jeg meget udenfor. I Finland er der mange shelters/Laavu med offentlig forsyning af brænde. Derfor er det meget ’finsk’ at tage ud og grille noget mad over bål. Hvis man lader sig drage af bålet er man ligesom en finsk person. Derudover er der gode muligheder for at ‘hike’ eller dyrke vejret på andre måder.

Derudover har min familie været på besøg, hvilket var tiltrængt at se dem igen. De fik hilst på julemanden, smagt traditionelt finsk mad og ikke mindst set nordlys. Vi kørte også med slædehunde, hvilket var en god og anderledes oplevelse. Nu er det ellers bare med at nyde den sidste tid, og få de sidste oplevelser med hjem. Solen er oppe i 3 timer fortiden, så det er med at nyde dagslyset og få D-vitaminer når muligheden byder sig.

 

Skriv en kommentar