Af

Jonas Nissen Pedersen

Jeg er den heldige fyr at være tildelt Middelfart Sparekasses studielegat i forbindelse med mit udvekslingsophold i Italien. Min daglige gang på Aarhus Universitet, hvor jeg læser Erhvervsøkonomi, bliver fra september af skiftet ud med kanalernes by, Venedig. Her får jeg fornøjelsen af at tage mit femte semester på Ca’ Foscari University of Venice, der vil byde på nye venskaber og spændende udfordringer.

Gondolernes by, kanalernes by, ja byen Venedig, har mange navne og rigtig mange besøgende hvert år. Det er min første gang til Venedig, og jeg har nu fra september til slut januar til at opleve det støvleformede land, da jeg i denne periode er studerende på Universitet Ca’ Foscari i Venedig.

I skrivende stund befinder jeg på mit nye værelse, i min nye lejlighed, som jeg deler med 2 andre nationaliteter. Usbekistan og Ungarn kommer de hver især fra, og ligesom mig skal de også være studerende på Ca’ Foscari University of Venice, der for mit vedkommende starter i morgen, den 14. september.

For cirka to uger siden vinkede min familie mig farvel på Vejle Station, og det har siden kørt på skinner, helt bogstaveligt, da jeg kort tid inden afrejse valgte at købe et interrail-pas fremfor en flybillet. Jeg ønskede nemlig at gøre en tur ud af at komme til min kommende studieby, i stedet for den direkte flyvetyr på 2 timer.

Uden de store planer blev første destination byernes by, Paris, der bød på Eiffeltårnet og en masse sightseeing. Herefter gik turen videre fra den største by i Frankrig til den næststørste by, Marseille i det sydfranske, der gik med ture i byens små hyggelige gader. Skinnerne kaldte igen denne gang til Lugano i Schweiz med et frokoststop i Monaco (Monte Carlo), hvor middagsmaden blev nydt med udsigt til store yachts og dyre biler. Togturen undervejs var virkelig smuk og yderst kontrastfyldt med bjerget landskab. Lugano blev sidste stop inden jeg ramte Venedig, og byen var skøn, og her vil jeg lade mine billederne tale for sig selv.

Næste indslag bliver nok mere skolepræget end dette, og indtil da ha det godt.

Skriv en kommentar