Af

Jonas Thyme

Mit navn er Jonas Thyme. Jeg kommer fra Esbjerg og er 22 år gammel. Jeg har windsurfet siden, at jeg var 10 år. Jeg konkurrer i disciplinerne slalom og iQFoil. Mit mål er at komme til OL i 2028.

Mine bedste resultater:

Verdensmester u19 speed 2017, 3. plads u21 slalom VM 2021, 3. plads u17 slalom VM 2017, Europamester u19 foil 2018, Nordiskmester u21 slalom 2018 og 2019, delt 1. plads senior kombineret iQFOil/Slalom DM 2021

Hejsa

Så er vi nået til den sidste halvdel af sæsonen. Sidste weekend sejlede jeg 4. afdeling af DM i Nyborg. Der var massere af vind den første dag, og der blev afviklet 2 formula sejladser til at starte med. I første sejlads fik jeg en 13. plads, hvilket jeg er glad for, da formula normalt ikke er min stærke side. I anden sejlads tog vinden til. Den kraftigere vind var lige mig, og jeg kom godt fra start. Jeg rundede det første mærke som 5’er! Den placering skulle jeg holde! Igen på anden omgang rundede jeg mærket som 5’er. På de sidste ben hentede jeg en placering, og jeg kunne slutte sejladsen på en 4. plads. Jeg har aldrig sejlet så godt i formula, så jeg er vildt tilfreds med den placering!

16C_1185-20160813_477

Vinden var som sagt taget en del til, så der blev lagt om til slalom. Jeg kom i et godt heat, og kunne i alle 3 slalomrunder kæmpe mig videre til guldfinalen. Der var massere af vind, så man skulle holde godt fat. I de tre guldfinaler lavede jeg 10-12-7 som mine placeringer. Det var jeg fint tilfreds med. Jeg synes at det meste kørte som det skulle, dog er der altid plads til forbedringer. Efter første dag lå jeg på en 6. plads overall, en 3. plads i youth (u20) og en 1. plads i junior (u17).

16C_1633-20160813_586

 

Anden dag var vinden meget tvivlsom, så vi blev sendt ud på formula. Det meste af dagen blev brugt på at prøve på at gennemføre en formulasejlads eller to, men vinden var meget springende, så det lykkedes ikke. Omkring klokken 14 blev stævnet skudt af, hvilket passede mig helt fint! Jeg sejlede mit bedste stævne nogensinde. Jeg havde aldrig fået en top 10 placering før overall, så jeg er vildt godt tilfreds med at være havnet i top 6! Udover det var det min første gang på podiet i youth.

Ugen før DM stævnet i Nyborg begyndte jeg på Venø efterskole på en Surf og Sejlads linje. Jeg ved at det bliver et godt år! Jeg håber, at vi får trænet en hel masse, da mange af de andre gode juniorer også går der. Så der er mulighed for at træne med nogen, jeg normalt ikke træner med.

16C_2060-20160813_636

I efteråret kommer der en del stævner. Jeg skal sejle Surfers cup, som er et bredde arrangement hvor alle kan være med. Jeg håber at der kommer en masse deltagere, det skal nok blive sjovt. Udover det skal jeg sejle Waterz, som er Danmarks største vandsportsevent. Jeg håber, at jeg kan forsvare min 3. plads i u19. Måske endda snuppe 2. eller 1. pladsen. Udover det skal jeg sejle de sidste to afdelinger af DM serien. Jeg håber, at jeg kan forsvare min 1. plads i slalom, min 3. plads i formula og selvfølgelig min 2. plads i formula/slalom. Måske endda kæmpe mig op på 1. pladsen. i formula/slalom. Det må tiden vise.

Hang loose

Jonas Thyme DEN-171

 

 

 

 

Skriv en kommentar