Af

Sophie-Amalie Halling Hastrup

Mit navn er Sophie-Amalie Halling Hastrup, jeg er 22 år, bosat i København og kinesisk-studerende på Københavns Universitet. Jeg elsker at rejse, og jeg elsker nye sprog! Derfor læser jeg kinesisk. Følg med i min blog om mit spændende ophold, her i Riget i midten, hvor facebook er ulovligt, nudler og ris er det bedste, lyst hår en fotomagnet, og ikke mindst, hvor der ALTID er liv. Kina.

WOW! – det må være alles reaktioner over Kina. Det er i hvert fald min – over folket, naturen, stor(!!)byerne, maden, og ikke mindst over universitetet. Det er enoooormt! Ikke nok med, at ligegyldigt hvor langt man kører med Beijings metro (for kun 2kr) kommer man op til høje bygninger og liv, men når man træder ind på Peking Universitys område, så er det en hel by i sig selv. Der er ALT. – og der er lækker billig mad i kantinerne!

I dag var første skoledag, primært introduktion. Dog svarende til den mundtlige kinesiske eksamen jeg var op i på 2.semester. Lærerne er super-cool og taler kun kinesisk! Så mit hoved er helt ør, min krop træt, men mit sind og humør er helt i top! Jeg skal have fag der byder på korrekt udtale, tekstlæsning, lytteforståelse, kalligrafi og kultur. Hver uge har vi en lille aflevering, og der er knap 2 måneder til de første eksaminer.

Jeg bor i en 2-værelses lejlighed med en pige fra min klasse ca 3km fra universitetet. I går var vi i IKEA og købe stort ind af alt fra dyner og toiletbørste til spisepinde og svensk bland-selv-slik! Kineserne ser IKEA som et udflugtssted, så man føler lidt man vader ind i folks hjem, fordi de ligger i sengene og sover, og sidder i sofaerne med fødderne på bordet og læser i en bog. specielt!

Den sidste måneds oplevelser kan i få her kortest muligt beskrevet, og så glæder jeg mig til at opdatere igen, når jeg har spist endnu flere ris og nudler, og kan tale endnu mere kinesisk!

I Kina har jeg den sidste måned blandt andet bevæget mig fra Beijing til Shanghai med hurtigtoget – 5 timer med en hastighed på 300km/t. Set Shanghais utrolige skyline, været på en klub med en 13m lang sharktank, vandret i silende regn på det Gule Bjerg – som er beriget med en ufattelig smuk natur + avatar-lignende bjerge, forhandlet priser på silkemarket, fundet kæmpe kryb under lagnerne på hostels, set smukke og meget tilsmoggede Hangzhou, set Nanjing og museet for Nanjingmassakren(1939), hørt flere forskellige accenter, haft fat i nogle vilde fægte-forklaringer og gæt-og-grimasser udtryk med kinesere, lyttet til hæslig musik, smagt den mest pragtfulde mad, fået luksus Peking And, og så har jeg netop opdaget at hele køkkenet står i vand! (!!). Det indkalder vidst til endnu et visit af landlorden!

Sophie-Amalie

image(1) IMG_0158IMG_0511IMG_0416IMG_0510IMG_0684IMG_0793image(2)

 

Skriv en kommentar