Sarah Nobel Nolling
Af

Sarah Nobel Nolling

Hejsa! Jeg hedder Sarah, er 24 år gammel og bor til daglig i København. Jeg læser på Zealand – Sjælland Erhvervsakademi, hvor jeg læser Leisure Management. Jeg har været så heldig at blive optaget på Anáhuac University i Cancún, hvor jeg skal læse mit 6. semester. Jeg glæder mig til at lære og opleve en helt masse nye ting i Mexico.


Her kommer et meget forsinket indlæg om mit udvekslingsophold i Cancún. Jeg har desværre oplevet lidt tekniske problemer og derfor ikke kunne lave opslag. De forskellige dele af indlægget er skrevet undervejs i opholdet og er derfor skrevet i nutid.

Jeg har allerede nu oplevet en masse fantastiske ting i Mexico, lært en masse og glæder mig egentlig bare til endnu flere oplevelser og gode stunder.

Januar – den første måned

Jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at tage mit 6. semester på min uddannelse, Leisure Management, på et universitet i Cancún, Mexico. Jeg har nu været her i to små uger og hverdagen begynder stille og roligt at indfinde sig. Det er mit andet sidste semester, så når jeg engang kommer hjem, så står den på bachelorskrivning.

De første dage i Cancún er gået med at købe ind til det hus, som jeg og to andre danske piger lejer sammen. Som så mange andre steder, så har vi selv skulle købe noget køkkeninventar, håndklæde, sengetøj mm. Derudover er dagene gået med at udforske byen, herunder finde de bedste, billige, lokale tacos, tage på stranden og ud og spise med andre udvekslingsstuderende, samt vælge fag på universitetet.

Universitetet er stort og der er gjort meget ud af, at gøre det hyggeligt. Der er masser af liv, grønne områder og gode faciliteter for studerende til at studere, dyrke motion eller bare hænge ud og hygge sig.

Derudover er vi allerede begyndt at snakke rejseplaner til både korte og lange ture. Vi er heldige at have utrolig gode muligheder for at udforske Yucatán-halvøen med lokale busser til billige penge, og derudover er vi tæt på mange andre spændende lande, så der gode muligheder for at opleve en masse forskelligt, mens jeg er her.

Februar

Udforskning, besøg hjemmefra & første midterms

De første to måneder af mit ophold i Mexico er gået, og der har været fart på. Den sidste måneds tid gået med to forlængede weekendture, et besøg hjemmefra og de første midterms på skolen.

Den første tur gik til Mérida og Valladolid, og den anden tur til Tulum. Turen til Mérida og Valladolid var vi fem udveklingsstuderende, som lejede en bil og ellers kørte på roadtrip. Begge byer er skønne, men mine all time favorite er Mérida, fordi den byder på meget historie, er autentisk og gode muligheder for spise og drikke.

Turen til Tulum foregik med ADO-bus, som er et langdistancebusselskab. Turen tog omkring 2,5 time, så ikke noget at klage over. Tulum er en stor turistdestination, især for amerikanere. Det er en lille by, som består af et lille centrum med butikker og restauranter, derudover er der en hotelzone, som er der hvor alle hotellerne ligger. Hotelzonen ligger ud til stranden, hvor der også er et væld af restauranter og barer.

Andet højdepunkt på denne måned er besøget af min veninde hjemmefra. En af mine veninder fra gymnasiet besøgte mig i to uger, hvor vi havde tid til at være turister i nærområdet, da jeg skulle passe skole samtidig. Vi fik blandt andet set ét af de syv verdensvidundere, nemlig Chichén Itzá, og et par cenoter.

Tredje og sidste højdepunkt for måneden var midterms på skolen. Det er ikke decideret et positivt højdepunkt, men det er en del af at gå i skole herovre. I løbet af et semester skal man i alle fag have midterms to gange. Midterms er det vi kender som eksaminer derhjemme. Det kan være alt fra mundtlige præsentationer til multiple choice-quizzer. Til slut i semestret bliver karaktererne talt sammen, sammen med andre kriterier såsom aflevering af opgaver og deltagelse i undervisningen og så får man til slut en samlet karakter for faget for hele semestret. På den måde er det anderledes hjemmefra, da vi derhjemme kun går til én eksamen til sidst på semestret.

Marts

Hverdag og en tur til Guatemala

Efter de første midterms på skolen, går jeg nu ind i min tredje måned her i Cancún. Tiden flyver, når man har det sjovt, og jeg kan efterhånden sige at jeg har været her halvdelen af tiden. Hverdagen er hurtigt tilbage efter midterms og tiden går med undervisning, læsning og afleveringer. Inden længe er der Bank holiday, hvilket egentlig bare betyder at der er en fridag. Helligdagen ligger en mandag, som gør det oplagt til en lille rejse. Jeg har i forvejen fri torsdag og fredag, da alle mine timer normalt ligger mandag til onsdag, derfor har jeg i den kommende uge fri torsdag-tirsdag aften, hvor jeg først møder i skole kl. 19.00. Den forlængede weekend har jeg valgt at bruge på at besøge Guatemala, som er et af nabolandene. Jeg skal blandt andet opleve en stor og kendt Maya-ruin kaldet Tikal i den nordlige del af landet. Efterfølgende tager jeg sydpå for at opleve kultur, vulkanvandring, kaffe- og chokoladeplantager med mere. Jeg skal afsted med to andre fra udveksling og glæder mig helt vildt.

Når jeg kommer tilbage fra Guatemala, har jeg kun skole i en uge, og så er der påskeferie, hvor mine forældre og kæreste kommer på besøg, så denne måned står ikke på så meget skolegang, men til gengæld masser af hygge og gensyn hjemmefra. Vi skal rundt og se lidt forskellige byer, ruiner og naturfænomener på Yucatán-halvøen og formegentlig spise en masse lækker mexicansk mad. Det hele kan kun blive godt og jeg ser frem til én og hver ting.

Skriv en kommentar