Af

Simon

Jeg er født den 10. august 1980 i kuldet er der også en 3 år ældre storebror. Vi er begge opvokset i Elvighøj 10 km uden for Kolding. Elvighøj er stedet jeg stadig betragter som hjem, uanset hvor langt væk i verden jeg end måtte være er det altid en fryd at vende tilbage. Jeg har altid vidst at hvad end jeg skulle lave når jeg blev ældre skulle det være noget fysisk og måske en smule teknisk så jeg blev i 2001 udlært elektriker og arbejder stadig inden for faget.

Med en temperatur forskel på 62 grader, deltog Simon Honoré som først Dansker i verdens længste vinterrace gennem Alaskas ødemark i februar og er netop nu hjemvendt fra et af verdens varmest gennem Australiens ørken. Som den første dansker havde Simon Honoré fået speciel bygget en titaniums-cykel med knap 12 cm brede dæk fra et firma i Alaska. Cyklen skulle nu testes i to modstridende klimaer.

Mountainbike løbet på 600 km gennem Alaskas ødemark var et un-supportet ”single stage” løb hvor man i al sin simpelhed skulle køre de 600 km hurtigst muligt. Uden markerede og preperede ruter kæmpede man sig gennem Alaskas ødemark i den kolde vintertid. I til tider hofte dyb sne med den 32 kg tung cykel på slæb.  Med sig havde man udstyr til at overleve i den ekstreme kulde, som nemt kunne nå ned til -40 grader. Sovepose, mad, energibarrer, kogegrej og sattelittelefon var noget af det udstyr Simon Honoré havde med på cyklen for at klare sig igennem dette ekstreme løb. Ud af 50 tilmeldte deltagere fra 11 nationer blev Simon Honoré nr. 6 med tiden 4 dage 16 timer og 5 min.

Mountainbike løbet på 590 km i Great Victoria Desert  Australien var et 5 dags supportet ”multi stage” løb hvor man dagligt kørte 2 etaper. Morgen etapen var på ca. 80 km og eftermiddags etapen ca. 50 km.  Gennem det golde udtørrede ørkensand var modstanden i hjulene stor og der måtte lægges enorme kræfter i for at holde cyklen i gang, alt imens temperaturen nærmede sig underkanten af +40 grader. Cyklen viste sit værd med de brede dæk i det løse sand, hvorimod ved hårdere underlag måtte Simon Honoré konstatere at topfarten ikke kunne matche en almindelig mountainbike. Ud af 30 tilmeldte deltagere fra 4 nationer kørte Simon Honoré en 2 plads hjem med en total tid på 28 timer 27 min.

Se mere på www.simonhonore.dk

Skriv en kommentar