Hvis jeg ejede gaven at kunne tale hvert eneste sprog, der findes i Himlen og på jorden, men ikke havde kærlighed, da var jeg bare som en hult rungende gong-gong eller en raslende tamburin. 1 korint kap. 13 v. 1. (Bibelen på hverdagsdansk)

Hver dag takker jeg Gud for, at han har givet mig et opgraderet barnlige kropssprog. Uden et eneste kvæk spansk kan jeg med min smidige krop få børnene på børnehjemmet til at danse, sidde stille, lave lektier, spise eller lege. Jeg er mester i at vise mine tanker, og de er verdensmestre i at gætte. Problemet opstår først, når det går den anden vej. Jeg er sindssyg dårlig til at gætte deres udtryk, selvom de tålmodige børn prøver at tale meget tydeligt til mig. Næsten hver gang gennemgår jeg 3 stadier, før jeg indser, hvad de vil have mig til.

Et eks fra min dagligdag. 1 stadie: Den 5 åring dreng snakker utydeligt og hurtigt = Jeg er Mr. ?. 2 stadie: Han taler lidt langsommere, og kombinerer det med fakter =  En sammenhæng og forståelse er ved at blive skabt. 3 stadie:  Kun fakter og lyde = Nu forstår jeg. Han skal på toilet, og det skal gå stærkt.

En klovn bringer også smil uden at sige et ord

Sproget er toppen af kransekagen. Den er kronen på værket, når man skal fuldføre sin ambitioner og idéer. Derfor prøver jeg ihærdigt med mit gebrochen spansk at fremtrylle en sætning, som ofte resulterer i noget helt andet end, hvad jeg havde regnet med. Dog har jeg altid mulighed for at trække mit trumfkort: ”NO!”, der virker ret effektivt. Med de to bogstaver har jeg stoppet ca. 30 slåskampe, undgået adskillige ulykker på legepladsen og mange drillerier mod de mindre børn. Jeg håber, at jeg en dag kan diskutere med de yngste børn, om hvorvidt det er mit eller deres slik, som de får om formiddagen.

Selvom jeg ikke forstår de små purker utallige gange, så ved de stadig, hvordan man viser kærlighed til sin næste. Her bruger de ikke det civiliserede mundtøj, men kroppens uendlige udfoldelser. Et kram med kærlighed siger mere end 1000 ord.

1 kommentar til “Tegn og gæt på Fuld Tid.”

  1. Kristian skriver:

    Hej Benjamin,

    Spændende at læse om dine oplevelser – og flotte fotos!

Skriv en kommentar