Af

Amalie Kjer

Jeg hedder Amalie Kjer, og jeg er modtager af Middelfart Sparekasses studielegat.

Til daglig bor jeg i Aarhus, hvor jeg læser en bachelor i International Virksomhedskommunikation. I disse dage har jeg dog skiftet trygge Aarhus ud med Rotterdam i Holland, hvor jeg skal læse et semester på Erasmus Universitet. Mit primære formål med mit studieophold er at forbedre mit engelske sprog og styrke mine kommunikative evner. Derudover glæder jeg mig til at være en del af et internationalt studiemiljø, hvor jeg vil lære nye mennesker fra vidt forskellige kulturer at kende.

Jeg håber, at du har lyst til at følge med!

 

Så er de første to uger af mit studieophold her i Rotterdam gået – og de er virkelig gået hurtigt!

Det første stykke tid er især gået med at udforske byen. Rotterdam er på mange måder en undervurderet by sammenlignet med Amsterdam. Det er faktisk lidt synd, for Rotterdam har meget at byde på, og især mikset mellem de arkitektoniske bygninger og de klassiske, smalle og skæve hollandske huse er vildt fascinerende. På trods af at jeg ikke er den store fotograf, har jeg allerede fyldt min kamerarulle på min telefon godt op.

De klassiske smalle og skæve huse i Rotterdam med placering direkte ned til kanalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udover at opleve Rotterdam by har de første par uger også budt på mødet med et nyt og anderledes uddannelsessystem. På Erasmus Universitet Rotterdam, hvor jeg læser dette semester, er al undervisning obligatorisk, og alle de studerendes afleveringer og deres aktivitet i timerne tæller med i den endelige eksamenskarakter. Lidt uvant for en universitetsstuderende fra Danmark, hvor man som studerende i høj grad selv er ansvarlig for egen læring, og hvor ens endelige karakter ene og alene bygger på ens præstation til eksamen. Så selvom Holland på papiret ikke er så langt fra Danmark, er der stadig punkter, hvorpå de to lande adskiller sig.

Erasmusbroen er et af kendetegnene for Rotterdam, og det er forståeligt, når man ser, hvor flot den er i fuld solskin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I weekenden har nogle studiekammerater og jeg planer om at besøge regeringsbyen Den Haag, som ligger tæt på Rotterdam. Den Haag er især kendt for at være hjemsted for FN’s Internationale Domstol og derudover for den flotte havudsigt fra de mange nærliggende strande. Vi håber blot på, at det ustadige hollandske vejr viser sig fra sin bedste side.

 

Jeg vil gerne benytte anledningen til at sige et stort tak til Middelfart Sparekasse for at gøre mit udvekslingsophold muligt. Jeg er sikker på, at de kommende måneder bliver fyldt med mindeværdige oplevelser!

 

1 kommentar til “Studiestart i Rotterdam – og lidt om en flot by”

  1. Middelfart Sparekasse skriver:

    Hej Amalie!
    Dejligt at høre, at du er landet vedl i Rotterdam. Vi glæder os til at følge dig 🙂
    Hilsen Heidi, Middelfart Sparekasse

Skriv en kommentar