Den seneste tid i New York er fløjet af sted. I november måned har feltarbejdet krævet rigtig meget af min tid – særligt fordi jeg har interviewet alle de ansatte ved organisationen Hyperakt. Interviewprocessen har været super spændende, og har givet mig et unikt indblik i de ansattes syn på social innovation. Et antropologisk feltarbejde indebærer nemlig ikke kun at deltage i samt observere sociale processer, men også at lave dybdegående interviews som efterfølgende transskriberes og benyttes som grundlag for videre undersøgelse.

I fredags var det min sidste feltarbejdsdag ved Hyperakt. Det er slet ikke til at forstå, at det er fire måneder siden, at jeg kom forpustet ind ad døren, fordi metroen var forsinket!! Som en afskedsgave og et stort tak til de ansatte ved Hyperakt, havde jeg bagt kanelsnurrer og rugbrød, som vi sammen fik til morgenmødet. Der var ingen af de ansatte, som havde smagt rugbrød før, så det var en ny oplevelse for dem. Det var en smule underligt at skulle sige farvel til de ansatte ved Hyperakt, som alle har været enormt åbne og flinke. Heldigvis vil jeg fortsat være i kontakt med dem i løbet af min specialeproces det næste halve års tid.

Dansk morgenmad i Brooklyn

Selvom afslutningen af feltarbejdet har fyldt meget den seneste tid, har jeg dog haft tid til at tage på en forlænget weekendtur til Chicago med min kæreste. En super smuk og spændende by som – i modsætning til New York – er meget mere rolig og afslappet. I New York farer folk altid rundt og løber ned til metroen eller efter en taxa, hvorimod menneskerne i Chicago virkede til at have lidt bedre tid.

En smuk og kold weekend i Chicago

Chicagos centrum – også her har Trump markeret sig …

Der har i november også været Thanksgiving. Jeg fejrede både højtiden sammen med de ansatte ved Hyperakt, hvor der var blevet arrangeret et sammenskudsgilde, samt med mine naboer, som var så flinke at holde en stor middag for flere i opgangen. Det var en rigtig god oplevelse at prøve at fejre Thanksgiving – det handler ganske enkelt blot om at spise en god middag med sine nærmeste og fortælle, hvad man er taknemmelig for. En super tradition, som jeg godt kunne overveje at fortsætte med at fejre i Danmark!!

Thanksgiving Dinner hos mine naboer

Nu er feltarbejdet slut og med mig i baggagen har jeg – udover utallige spændende indtryk og oplevelser fra verdens mest energiske by – fået en masse viden omkring fænomenet social innovation – herunder hvordan design kan benyttes som redskab til at skabe opmærksomhed omkring væsentlige sociale problemstillinger. Feltarbejdet har til tider været enormt udmattende – blandt andet at skulle snakke engelsk hver dag, konstant møde nye mennesker, forsøge at forstå komplekse amerikanske sociale og kulturelle problemer og sidst men ikke mindst at sidde i New Yorks stressende undergrund i næsten to timer hver dag. MEN mest af alt har det været enormt berigende – både fagligt og personligt.

Smukke New York – udsigt fra Whitney Museum of American Art

Det næste halve år skal bruges på at gå endnu dybere ned i fænomenet social innovation – jeg skal med udgangspunkt i mit feltarbejde nemlig skrive mit speciale i antropologi, hvilket bliver rigtig spændende at komme i gang med.

Dette bliver derfor også mit sidste indlæg her på bloggen. Jeg vil i den forbindelse gerne benytte muligheden til at sige et stort TAK til Middelfart Sparekasse for at støtte mit projekt.

Skriv en kommentar