Amalie Abildgaard
Af

Amalie Abildgaard

24-årig journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, der i øjeblikket er bosat i New Zealand for at tage syvende semester på Auckland University of Technology.

På trods af en trang til tryghed og faste rammer, er 23-årig journaliststuderende taget til Auckland i New Zealand for at lære mere om sit fag – og sig selv.

Alt i New Zealand er vendt på hovedet: årstiderne, døgnet, og så kører de i den forkerte side af vejen. Men nu er det her omvendte land, altså blevet mit hjem for de næste fem måneder.

Jeg hedder Amalie Abildgaard og er en 23-årig studerende fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole (i Aarhus), der starter på Auckland University of Technology på mandag. Indtil for nylig boede jeg i København, hvor jeg havde min daglige (og trygge!) gang på BT og metroxpress, hvor jeg har været i praktik i 18 måneder.

Journalisthøjskolen giver mulighed for, at man på sit syvende semester kan studere i udlandet. Og den mulighed kunne jeg ikke lade glippe! De har en lang række samarbejdsuniversiteter verden over, hvor de udveksler studerende.

Jeg kunne ikke komme langt nok væk, for jeg vil gerne se landet, som mine venner kalder ’det smukkeste i verden’, blive bedre til engelsk og udvide min (indtil nu) smalle horisont.

Jeg har fået et værelse i et hus, lidt udenfor Auckland i et område, der hedder Kohimarama. Indtil videre er jeg vildt begejstret området, der ligger lige ned til stranden og med udsigt til en lille ø, de lokale kalder ’the nipple’.

Foto: Privat

Huset, hvor jeg bor på stueetagen med egen indgang, tekøkken og bad.

I huset bor en dame, hendes 16-årige datter, en japansk pige, der studerer engelsk og hunden Laila. Alle er så søde og åbne. Det er dog et lille stykke væk fra selve universitetet, så jeg må benytte mig af offentlig transport, når skolen starter.

I forhold til skolen vil jeg gerne have kunnet fortælle om, hvilke fag jeg skal tage. Men jeg ved det faktisk ikke selv, da jeg lige er blevet informeret om, at de er afvist. Nå, men jeg har i hvert fald ønsket noget med digitale medier, radiojournalistisk og visuel kommunikation.

Uanset hvad så glæder jeg mig helt sindssygt til at begynde i skole og komme i gang med mit eventyr på den anden side af jorden. Derfor er det også megafedt, at Middelfart Sparekasse har givet et tilskud til at være afsted (jeg gav 30 kroner for en flaske vand den anden dag, så det bliver ikke et helt billigt ophold).

Til gengæld har jeg sagt ja til at opdatere her på bloggen mindst en om måneden næste fem måneder, jeg er afsted. Jeg håber, I vil følge med i mit eventyr i omvendt-landet.

PS. Det er også muligt at følge min tur på snap (malleskag) og insta (amalieabildgaard)

Foto: Privat

Kohimarama strand.

4 kommentarer til “‘News’ Zealand: Derfor er studerende taget om på den anden side af jorden”

 1. Ninna Thorngaard skriver:

  Fantastisk for dig og os, der kan følge med i dit ophold.

 2. Bedstefar og bedste skriver:

  Dejligt at vi også på den her måde kan følge dig. Knus herfra.??

 3. Bedstefar og bedste skriver:

  Dejligt at vi også her kan følge dig. Knus??

 4. Lone Hørup skriver:

  Glæder mig til at følge dig. 🙂

Skriv en kommentar